Vi är så glada att du har hittat hit. Var är det helt exakt du har hamnat, undrar du? Jo, du känner oss kanske som STOFF & STIL. Nu byter vi namn till Selfmade®.

 

Om du vill handla så kan du fortsätta att göra det på STOFF & STILs webshop fram tills vi under våren 2022 öppnar vår nya Selfmade® webshop här på sidan.

 

Är du nyfiken på vårt namnbyte från STOFF & STIL till Selfmade®, kan du läsa vidare här.

Gå till STOFF & STIL- webshop
1600X2000 Winter21 033B

Vi är egentligen fortfarande STOFF & STIL. Vi byter namn för att vi har utvecklats från vårt första mål, att vara den största och mest innovativa leverantören av tyger och sybehör, till att rymma mycket mer än det.

"Vårt nya namn avspeglar att vi är till för alla kreativa människor som njuter av inspiration, skapande, nyfikenhet och kreativitet i livet"

 

- Alexander Lerche, VD

Vad är Selfmade®?

 

Selfmade® är det nya STOFF & STIL; ett företag som säljer tyger, sybehör, garn, hobbyartiklar och mycket mer till kreativa projekt.

 

Selfmade® är ett 40-år gammalt nytt koncept. Sedan 1989 har STOFF & STIL varit en kreativ samlingspunkt för alla som älskar att sy, sticka och göra andra kreativa sysslor.

 

Vi startade under namnet Peters Resthal med en enkel lokal butik i Danmark, som faktisk var en hel hall fylld med diverse restpartier av tyger.

 

Nu är vi en internationell kedja med 31 europeiska butiker samt en webshop med ett omfattande sortiment.

 

Under 2021 kulminerade våran 40 års erfarenhet och kreativitet i ett helt nytt koncept och det första spadtaget till Selfmade® togs. Med Selfmade® hoppas vi att kunna väcka liv i gamla tekniker och fint hantverk och att göra kreativiteten tillgänglig för alla – oavsett erfarenhetsnivå.

Valet av ett engelskt namn kan antyda att vi byter för att bli mer internationella, men det är långt ifrån den primära anledningen.

 

Namnbytet sker bl a för att STOFF & STIL-namnet inte längre kan rymma allt det vi gärna vill och som våra kunder efterfrågar. För vi vill så mycket mer än bara att sälja tyger och sybehör.

STOFF & STIL — Selfmade® STOFF & STIL — Selfmade®
STOFF & STIL — Selfmade® STOFF & STIL — Selfmade®
STOFF & STIL — Selfmade® STOFF & STIL — Selfmade®
STOFF & STIL — Selfmade® STOFF & STIL — Selfmade®
STOFF & STIL — Selfmade® STOFF & STIL — Selfmade®
STOFF & STIL — Selfmade® STOFF & STIL — Selfmade®

Ärligt talat är det inte så mycket som kommer att bli annorlunda. Vi håller dock på att utveckla en ny bättre hemsida och webshop med tonvis av inspiration och praktiska videoinstruktioner från våra egna experters goda tips och råd.

 

Dessutom ger vi våra butiker en makeover; vi har börjat med workshops och har även skapat kreativa sy-stationer där du är välkommen att använda en symaskin eller overlock gratis.

 

Men vår kärna blir den samma - vi kommer alltid att vara en tygleverantör.

Gå till STOFF & STIL- webshop
Selfmade 127

Vår förväntan är att kunna visa dig vår nya hemsida våren 2022.

 

Vi byter löpande ut fasadskyltar och inredning från STOFF & STIL till Selfmade®. Några butiker har redan fått sin makeover och sommaren 2021 öppnade vi vår allra första danska Selfmade®-butik.

 

Att byta namn är en omfattande process för ett företag i vår storlek.

 

Därför kommer du under en period att stöta på både STOFF & STIL och Selfmade®-namnet i våra butiker, webshop, på vårt emballage, sociala medier, vårt transportemballege och helt säkert på många andra ställen.

Hittills har vi gått lite försiktigt fram med information om vårt namnbyte och transformation mot att bli Selfmade®. Men nu kan vi äntligen visa er vad det hela handlar om och varför vi är så spända på resultatet.

 

Följ med på vår Selfmade® resa på Instagram eller anmäl dig till våra nyhetsmail på stoffochstil.se.

Spana in vår Instagram