€ 10.50/m.

Item No. 7091

Sy i blank satin  

Vill du ha en glansig stil på ditt DIY-projekt? Då bör du välja blank satin! Specialväven ger en snygg blank framsida, en mattare baksida och ger din design en fin glans!

 

Denna satin finns i många vackra färger! Hitta dina favoriter och beställ precis det som du behöver.

 

Vackra designs i blank satin 

Använd blank satin för att skapa vackra accessoarer till vardag och fest. Sy till exempel en rymlig väska eller tygpåse som du kan använda till vardag och fest. Du kan också välja att använda det glansiga tyget som foder i ditt projekt det ger en fin finish.

 

Man kan även använda blank satin till kläder, t.ex en snygg satinskjorta, ett par coola satinbyxor eller kanske en byxdress med skärp i midjan.

 

Tyget har en bredd på 135 cm och krymper ca 3% vid tvätt. Det tvättas i 30°, ska alltid hängtorka och strykas på låg värme.

 

TIPS: Använd fleece och inlägg av bra kvalitet för att stabilisera mindre delar som kragar och muddar. Vi rekommenderar att du stryker tyget innan du skär ut mönsterbitarna, och kom ihåg att stryka utan ånga (vatten kan lämna små fläckar och de höga temperaturerna från ångan kan förändra tygets yta!). Sök på "9 tips för att sy i satin" för fler goda råd.

 

Vad är satin? 

Satin visar tydligt hur tyget är vävt där ena sidan har en slät och glansig yta. Till denna satin ska du använda microtex nålar. 

 

Vad är STANDARD 100 by OEKO-TEX®?

OEKO-TEX® är en mycket känd märkning av textilier och textilprodukter som t.ex. kläder.

När tyget är certifierat enligt STANDARD 100 by OEKO-TEX® är det garanterat att det är testat och godkänt och utan några skadliga kemikalier. Därför garanterar OEKO-TEX®-certifieringen att textilierna inte innehåller kemikalier som är skadliga för din hälsa och för miljön.