€ 12.00/m.

Item No. 710802

EcoVero™ – ett nytt alternativ till viskos 

Är du ett fan av viskos? Då kommer du att älska EcoVero™, som har en alternativ produktionsprocess som ger mindre miljöpåverkan än traditionell viskos. 


Vad betyder EcoVero™? 

Viskosfibrer med EcoVero™-märket görs av hållbart trä från certifierade och kontrollerade skogsområden. EcoVero™-viskos är fri från skadligt innehåll och produktionscykeln är optimerad för att kraftigt minska miljöpåverkan jämfört med traditionell viskos. Bland annat används mycket mindre vatten och upp till 50% mindre CO2 släpps ut under produktionen. 


Läs mer på ecovero.com 


Använd EcoVero™ för DIY-projekt 

Viskos är ett mjukt och lätt material som har ett vackert fall. Det är behagligt att ha på sig och kroppen kan lätt andas i det – därför är det också lämpligt för dina fina design.  


Använd exempelvis detta tyg till fina toppar, skjortor och klänningar. Låt designen vara enkel, så att mönstret talar för sig självt, eller gå all in på personliga detaljer som samspelar med mönstret. 


Lite praktisk information 

Tyget består av 100% EcoVero viskos, och du kan självklart köpa den längd du behöver. Tvätta vid 40°, stryk på medelvärme och låt lufttorka. Var uppmärksam på hur mycket tyget krymper vid tvätt. 


Kom ihåg att använda rätt nålar – vi rekommenderar att du använder en universalnål eller microtex nål i storlek 70.